ua en ru

Олланд застеріг Трампа від зняття санкцій з РФ до реалізації мінських угод

Олланд застеріг Трампа від зняття санкцій з РФ до реалізації мінських угод Фото: президент Франції Франсуа Олланд провів телефонну розмову з президентом США Дональдом Трампом

Франсуа Олланд вважає, що санкції з РФ можуть бути зняті лише після врегулювання ситуації на сході України

Президент Франції Франсуа Олланд у телефонній розмові в суботу, 28 січня, з президентом США Дональдом Трампом наполягав на тому, що санкції з Росії можна зняти лише за умови виконання нею мінських угод. Про це повідомляє DW.

"Щодо Росії глава держави підтвердив своє прагнення продовжувати та інтенсифікувати діалог з усіх питань. Він наполіг, що санкції, накладені через ситуацію в Україні, можуть бути зняті, лише коли ситуація на сході країни буде врегульована з цілковитою реалізацією мінських угод", - зазначається у заяві Єлисейського палацу.

Олланд також закликав Трампа підтримувати Євросоюз у всіх сферах, у тому числі і оборонній.

Зокрема, президент Франції наголосив, що альянс НАТО є "незамінним".

Крім того Олланд наголосив на важливості Паризької кліматичної угоди, з-під якої раніше Трамп обіцяв відкликати підпис американського президента.

Нагадаємо, Франсуа Олланд закликав Європу дати "рішучу відповідь" на заклики президента США Дональда Трампа наслідувати приклад Великої Британії і вийти з Євросоюзу (Brexit).