ua en ru

Олланд і Рахой закликають Європу до активніших дій зі створення банківського союзу

Париж і Мадрид закликали решту країн єврозони виконувати зобов'язання зі створення банківського союзу. Про це заявили Президент Франції Франсуа Олланд та іспанський прем'єр Маріано Рахой.

"Ми хочемо, щоб такі базові рішення, як ці, були виконані", - заявив Рахой за підсумками конференції. Раніше голова німецького Мінфіну Вольфган Шойбле заявив, що введення єдиного європейського регулювання в єврозоні не зможе бути здійснене до 1 січня 2013 р.
Як вважають Рахой і Олланд, банки єврозони повинні потрапляти під єдине регулювання. Шойбле вважає, що для початку необхідного налагодити нагляд за крупними банками.

"Регулятор повинен заслуговувати на довіру, а для цього йому необхідно мати широкі можливості", - вважає Франсуа Олланд. Крім того, Президент Франції повідомив, що проблеми в економіці Іспанії негативно позначаються на французькій економіці. "Коли іспанська економіка ослабляється, ми відчуваємо це, - сказав Олланд. - Ми сусіди, і тому повинні діяти разом".

Глави держав також висловилися з грецької проблеми: обидва вважають, що країна повинна залишитися у валютному союзі. "Греції необхідно виконувати взяті на себе зобов'язання, як і всім нам, - сказав Маріано Рахой. - Вихід Греції з єврозони буде загальним провалом, допустити якого не можна".

Читайте також: Банкам ЄС в 2013 р. доведеться продати активи на 4,5 трлн дол., - МВФ