ua en ru

МОК оголосив про відновлення членства Олімпійського комітету Росії

МОК оголосив про відновлення членства Олімпійського комітету Росії Фото: російський прапор на Олімпіаді (wada-ama.org)

Допінг-проби російських спортсменів були чистими

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) оприлюднив заяву щодо відновлення статусу Олімпійського комітету Росії (ОКР). Про це повідомляє прес-служба організації.

Як говориться в заяві, допінг-тести, взяті у російських атлетів, які брали участь в зимових Олімпійських іграх 2018 року в південнокорейському Пхьончхані, показали негативний результат. У зв'язку з чистими допінг-пробами російських спортсменів членство ОКР в МОК було автоматично відновлено.

"МОК може підтвердити, що всі інші результати негативні. Тому, згідно з рішенням виконавчого ради від 25 лютого, призупинення членства Олімпійського комітету Росії автоматично скасовується з негайним вступом в силу", - йдеться в заяві МОК.

Членство ОКР в МОК призупинили 5 грудня 2017 року. Таке рішення ухвалили за підсумками розслідувань про існування в Росії державної системи з підтримки допінгу. Через це російська збірна РФ змогла відправитися на зимові Олімпійські ігри-2018 в Південній Кореї тільки під нейтральним прапором.

Нагадаємо, Спортивний арбітражний суд в Лозанні (CAS) позбавив російського керлінгіста Олександра Крушельницького бронзової медалі Олімпійських ігор в Пхьончхані.

Також був анульований результат на Олімпіаді-2018 російської бобслеїстки Надії Сергєєвої, в пробі якої був виявлений заборонений препарат.