ua en ru

Олігархи почали втрачати інтерес до англійським футбольним клубам, - FT

Олігархи почали втрачати інтерес до англійським футбольним клубам, - FT Фото: логотип англійської Прем'єр-ліги

Жодна із запланованих на літо угод не відбулася

Найбагатші люди світу почали втрачати інтерес до англійських футбольних клубів. Про це пише Financial Times з посиланням на знайомі з ситуацією джерела.

За даними видання, за літо жодна з не менше п'яти запланованих операцій з продажу клубів англійської Прем'єр-ліги не завершилася успіхом. Зокрема, покупців не знайшли Aston Villa, West Bromwich Albion, Crystal Palace, Hull City і Southampton.

Джерело, близьке до переговорів з ФК West Bromwich Albion, сказало, що угода зірвалася, коли обрушився китайський фондовий ринок. Вгодночас банки перестали видавати кредити, і покупець відмовився від угоди.

На спробу продати Aston Villa вплинули санкції проти Росії, сказало інше джерело. За його словами, в той час, як російські компанії шукали джерела фінансування, "ніхто не хотів прийти до Путіна і сказати, що він витрачає сотні мільйонів за кордоном".

Власник ФК Southampton Катаріна Лібхерр не мала наміру продавати свій актив, однак їй надійшли такі пропозиції, сказали джерела газети.

За словами джерел газети в банківських колах, зазвичай в операціях з продажу бізнесу покупцями виступають корпорації, приватні особи, хедж-фонди, "зрозумілі" іншим сторонам. Але у випадку з футбольними клубами це російські олігархи або бізнесмени з Близького Сходу, з Азії чи Америки. "Це зовсім інші люди", - сказав він. За словами іншого банкіра, чиє ім'я не називається, футбольні клуби складно оцінити з точки зору вартості.

Нагадаємо, вчора з'явилася інформація, що лондонський "Тоттенхем" має намір вступити в переговори з київським "Динамо" про трансфер Андрія Ярмоленка.