ua en ru

Окружний суд ухвалив, що ЛАЗ не повинен оскаржувати в АМКУ результати тендеру на закупівлю тролейбусів

Кримський окружний адміністративний суд ухвалив скасувати подачу скарги ЗАТ "Львівський автобусний завод" до Антимонопольного комітету України (АМКУ) для оскарження тендеру на закупівлю тролейбусів для Криму. Про це повідомив генеральний директор Кримського республіканського виробничого підприємства "Кримтроллейбус" Віталій Нахлупін у ході засідання круглого столу в Сімферополі 23 вересня, передає кореспондент РБК-Україна.

За його даними, засідання суду щодо цього питання пройшло напередодні, і за його результатами було ухвалено рішення скасувати подачу скарги в Антимонопольний комітет.

Він пояснив, що корпорація "Львівський автомобільний завод" оспорює тендер на закупівлю тролейбусів, який було проведено в Криму, проте скаргу було подано несвоєчасно.

"Тендерні умови повинні бути оскаржені до проведення тендеру, до розкриття конвертів, і до оголошення переможців. Якщо тендерні умови оскаржуються після оголошення переможців - це не є розгляд", - сказав гендиректор.

"Вчора відбувся окружний адміністративний суд з даного питання (...) Рішення суду - скасувати подачу скарги в АМКУ", - резюмував В.Нахлупін.

Нагадаємо, тендер на закупівлю тролейбусів було проведено на початку вересня. За його результатами переможцем визнано корпорацію "Богдан", виробнича база якої знаходиться в Луцьку. "Львівський автомобільний завод" спробував оскаржити тендерні умови, внаслідок чого підписання контракту з "Богданом" було відкладено.

Корпорація "Богдан" входить до фінансово-промислової групи "Укрпромінвест".