ua en ru

Окружний суд Нікосії скасував резолюції частини акціонерів Nemiroff

Окружний суд Нікосії (Кіпр) 12 грудня наклав забезпечувальні заходи, які забороняють акціонерам, які об'єдналися між собою, здійснювати будь-які зміни структури, статуту та керівництва дочірніх підприємств, включаючи ДП "УГК "Nemiroff" в Україні та ТОВ "Торговий дім "Nemiroff" в Росії. Про це йдеться у повідомленні компанії Nemiroff.
"Таке рішення ухвалене задля захисту компанії Nemiroff від дій Я. Грібова (20% акцій) і А. Кіпіша (17,48%) під час судового розгляду в Арбітражному комерційному суді Лондона (LCIA)", - підкреслюється у повідомленні.
Компанія Nemiroff Holdings Limited (NHL), власник українських компаній групи Nemiroff, зареєстрована на Кіпрі. І рішення Окружного суду м. Нікосія за позовом Олександра Глусь, власника блокуючого пакету акцій в 25,04%, блокує будь-які спроби щодо:
• зміни структури й складу директорів дочірніх компаній групи Nemiroff;
• зміни статуту й меморандуму компанії;
• обмежень повноважень директорів дочірніх компаній;
• скасування або анулювання будь-яких довіреностей, підписаних або виданих компанією третім особам;
• продажу, дарування, закладання, передачі, відчуження (чи обтяження) будь-яким іншим способом рухомого і нерухомого майна, а також акцій, що належать компанії та її дочірнім структурам.
Окрім заборони будь-яких спроб зміни організаційної та управлінської структури компанії, суд також зупинив дію всіх резолюцій NHL, починаючи з 2011 р. "Саме на їх підставі частина акціонерів блокувала роботу Nemiroff і намагалася змістити з посад законних керівників компаній групи в Україні та Росії", - йдеться у повідомленні.
"Блокування нелегітимних резолюцій дасть змогу скасувати постанови українських судів, які були прийняті всупереч кіпрським забезпечувальним заходам. Зокрема, скасуванню підлягає рішення ВГСУ від 10 липня 2013 про зміну генерального директора ДП "УГК "Nemiroff", яке спричинило труднощі в операційній діяльності компанії", - резюмується у повідомленні.