ua en ru

На околицях Донецька бої тривають цілодобово, - АПУ

На околицях Донецька бої тривають цілодобово, - АПУ Фото: Олександр Мотузяник

Ситуація в зоні АТО на донецькому напрямку погіршується

На західних околицях Донецька бойові дії тривають у цілодобовому режимі. Про це повідомив сьогодні на брифінгу представник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань антитерористичної операції (АТО) полковник Олександр Мотузяник.

"На західних околицях Донецька бойові дії тривають у цілодобовому режимі. Під ворожим артилерійським вогнем знову опиняються українські позиції і населені пункти Ясинуватського і Мар'їнського районів у ближньому тилу, які розташовані на відстані 10-15 км від фронту", - повідомив Мотузяник.

За його словами, ситуація на Донецькому напрямку продовжує погіршуватися.

"На лінії зіткнення від Троїцького до Ленінського, що охоплює наші передові позиції біля Горлівки і Світлодарська, режим тиші з боку бойовиків систематично порушується", - сказав він.

В АПУ заявили, що перестрілки із застосуванням стрілецької зброї, мінометів і бронетехніки відбуваються і вдень, і вночі.

"Вже після заходу сонця ворог підтягує і застосовує танки і важкі міномети, ведучи вогонь прямо з житлових кварталів Горлівки та її передмість", - повідомив Мотузяник.

Також він розповів, що бойовики ведуть обстріл недалеко від перетину двох стратегічних залізниць Донбасу: Костянтинівка - Донецьк і Горлівка - Красноармійськ.

На Маріупольському напрямку основні бойові дії велися в районі Старогнатовки. На Луганському напрямку двома основними точками напруги були смт Станиця Луганська і передові українські позиції в районі Бахмутської траси.

Нагадаємо, за минулу добу в результаті бойових дій 3 українських військовослужбовців загинули, 7 - були поранені.