ua en ru

Остаточного рішення з приводу націоналізації "Дельта банку" ні, - комітет Ради

Остаточного рішення з приводу націоналізації "Дельта банку" ні, - комітет Ради "Дельта банк"

Остаточного рішення щодо націоналізації "Дельта банку" немає. Про це на брифінгу повідомив голова комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наскільки я почув, сьогодні група представників "Дельта банку" плідно працює з Адміністрацією Президента, тому що, щоб вирішити це питання, потрібна політична воля. Я розумію, на цьому тижні буде нарада з питань законопроекту, який пропонують представники "Дельта банку" в Адміністрації Президента. На цьому тижні нам переданий цей законопроект для вивчення, і якщо є здоровий глузд у цьому законопроекті, і фракція Радикальної партії, і я як голова комітету будемо підтримувати цей законопроект у сесійній залі. Остаточного рішення про націоналізацію або ненационализации цього банку ще на 100% не прийнято, ще йдуть наради з цього приводу", - сказав Рибалка.

Він додав, що держава забезпечить виплати вкладникам 200 тис. грн у повному обсязі.

"На тому тижні ми провели нараду з цього приводу. Тут були присутні представники НБУ, Мінфіну, Фонду гарантування вкладів. По-перше, що я почув, що держава забезпечить і в повному обсязі виплатить 200 тис., якщо банк буде визнано банкрутом. Друге питання, це дуже велика проблема, якщо я не помиляюся, 16,5 млрд - це ті вкладники до 200 тис., і приблизно така ж сума, це вкладники понад 200 тис.", - сказав Рибалка.

Нагадаємо, 3 березня НБУ визнав "Дельта банк" неплатоспроможним. Пізніше в банку була введена тимчасова адміністрація строком до 2 червня.

При цьому глава НБУ Валерія Гонтарєва заявила, що Міністерство фінансів України відмовилося від націоналізації "Дельта банку".