ua en ru

Близько 70% водопровідно-каналізаційних господарств готові до зими, - Мінрегіон

Близько 70% водопровідно-каналізаційних господарств готові до зими, - Мінрегіон Фото: Мінрегіон

В цілому підготовка йде за графіком

До зими готові близько 70% водопровідно-каналізаційних господарств. Про це сьогодні в ході круглого столу "Сто днів до зими. Водопровідно-каналізаційне господарство. З водою чи без води?" повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Близько 70% об'єктів підготовлено до зими, але що таке 70% від загальних обсягів... Плани підготовки до зими йдуть від місцевих органів влади, узгоджуються Міністерством, Міністерство робить моніторинг по тим роботам, які виконують підприємства водоканал-каналізаційного господарства... В цілому підготовка йде за графіком в районі 70%", - сказав він.

За його словами, до зими водоканали країни готуються за рахунок власних коштів.

"Кошти виділяють місцеві бюджети на підготовку до зими, це приблизно близько 385 млн грн. По країні - начебто серйозні цифри, але у зв'язку із зростанням цін цих сум не достатньо", - зазначив Кругляк.

"З точки зору технічної, готовність підприємств, так як і тепловиків, десь до жовтня буде майже 100%", - додав заступник міністра.

"Це мається на увазі, що за планами, які дали водопровідні, каналізаційні господарства, йде розмова про заміну порядку 8-10, 5-6 тис. км", - пояснив Кругляк.

Нагадаэмо, раніше повідомлялося, що Україні потрібно накопичити до 3 млн тонн вугілля до опалювального сезону.