ua en ru

Близько тисячі позовів про поновлення подали поліцейські, які не пройшли атестацію

Близько тисячі позовів про поновлення подали поліцейські, які не пройшли атестацію Фото: звільнені під час атестації поліцейські хочуть відновитися на місцях

Звільнені поліцейські заявляють, що комісія не мала ніякого уявлення про їх професійний рівень

Суди України розглядають близько тисячі позовів від звільнених під час атестації поліцейських. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко в ефірі телеканалу "112".

За його словами, більшість судів не підтримують реформи в поліції, тобто суди вимагають відновити не пройшовших атестацію та звільнених поліцейських на місцях.


"Ми пояснюємо її незадовільну статистику - ред.) певними недоліками, недосконалостями на першому етапі атестації, і зараз намагаємось її виправити, вирівняти. Зокрема, такими недоліками у судових процесах є те, що звільнені з поліції правоохоронці заявляли, що комісія не мала можливості скласти уявлення про їх професійному рівні з-за того, що в комісії не було фахівців", - повідомив Варченко.

Він зазначив, що тепер у кожній комісії є два поліцейських, які розбираються в таких професійних питаннях як криміналістичне право і слідство, тому готові якісно оцінювати рівень керівників і поліцейських.

Варченко додав, що раніше не велися ніякі записи, зараз же все буде протоколюватися, а дані протоколу стануть доказами в судових процесах.

Радник глави МВС підкреслив, що процес переатестації буде продовжений і обов'язково завершиться успішно.

Нагадаємо, раніше Аваков розповів, скільки суддів відправлять у відставку після судової реформи.