ua en ru

Близько 300 протестуючих досі залишається під будівлею Ради

Близько 300 протестуючих досі залишається під будівлею Ради Фото: мітинг під Верховною Радою

Мітингувальники продовжують блокувати рух по Грушевського

Активісти "фінансового майдану" продовжують акцію протесту біля будівлі Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

Біля 5 під'їзду Ради, де горять шини, знаходиться близько 300 представників "фінасового майдану" і приблизно стільки ж правоохоронців.

Незважаючи на прохання депутатів, протестувальники досі залишаються під парламентом і продовжують блокувати рух на вулиці Грушевського.

Нардеп-свободівець Юрій Левченко запевнив протестувальників, що вивчить можливість подачі позову в суд проти голови Верховної Ради Володимира Гройсмана за порушення при процедурі прийняття закону, адже, на думку представників "Фінансового майдану" він був прийнятий у другому читанні в цілому і не повинен був бути направлений на третє читання.

"Я вивчу це питання і якщо ми зможемо підготувати позов, ми подамо такий позов. Але ви розумієте, які в нас суди", - сказав нардеп.

У свою чергу народний депутат Володимир Парасюк переконував протестувальників в тому, що продовжувати мітинг сьогодні немає сенсу, адже всі нардепи вже покинули будівлю.

"Вони всі вже давно розійшлися",- заявив Парасюк протестувальникам.

Нагадаємо, представники "Фінансового майдану" протестують проти напрямку закону 1558-1 про реструктуризацію валютних кредитів на третє читання.

Мітингувальники сьогодні вже здійснили спробу штурму будівлі парламенту, пізніше вони підпалили шини на вулиці Грушевського.