ua en ru

В позитивні зміни після покарання чиновників-корупціонерів вірять 43% українців

В позитивні зміни після покарання чиновників-корупціонерів вірять 43% українців Фото: 43% українців вірять у можливість позитивних змін у державі

43% українців вірять у необоротність позитивних змін в державі після покарання недобросовісних чиновників

Позитивні зміни в Україні можливі, якщо будуть покарані коррумпированные чиновники, вважає 43% українців. Про це повідомляє департамент комунікації антикорупційної організації Transparency International Україна.

Зокрема, згідно з опитуванням міжнародної організації PACT Inc., 47% громадських активістів і 38% тих, хто не є активістом ні однієї організації, вірять у покращення після справедливого покарання чиновників.


При цьому найбільше громадян хвилює корупція в навчальних закладах. На другому місці хабарництво при оформленні документів на землю. Далі йдуть побори в лікарнях, корупція у військкоматах і зайві платежі при оформленні закордонного паспорта.

Дослідження показало, що при загальному рівні возмущенности корупцією українці не поспішають активно їй протидіяти. Так, лише 28% людей повідомили про свою готовність брати участь у боротьбі з корупцією. В той час, як 70% опитаних особисто ніколи не повідомляли про корупцію, тому що не знають як.

Нагадаємо, в Україні відбувають покарання лише 19% чиновників-корупціонерів.