ua en ru

Близько Луганська обстріляли автомобілі ОБСЄ

Близько Луганська обстріляли автомобілі ОБСЄ Фото: місія ОБСЄ на Донбасі

В ОБСЄ закликали забезпечити безпечний доступ місії

На південній стороні мосту в Луганськ були обстріляні два автомобіля спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ. Про це повідомляє прес-служба місії в Twitter.

"СММ підтверджує, що мінометний вогонь вдарив близько 2 автомобілів ОБСЄ сьогодні на півд. стороні мосту в Луганськ. СММ засуджує інцидент", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в місії зазначили, що СММ є неозброєна цивільної місією, яка вимагає безпечного і необмеженого доступу, щоб виконувати свій мандат.

Крім того, заступник глави місії ОБСЄ Олександр Хуг в ефірі Hromadske.TV повідомив, що СММ потрапила під обстріл разом з українськими військовими.

"Близько обіду місія перетинала лінію розмежування і на останньому блокпості патруль потрапив під серйозний обстріл. Патруль обстрілювався з півночі, з автоматичної зброї, а також з використанням ракет. Перетин було організовано спільно з українськими збройними силами, але, незважаючи на цю координацію, ми також потрапили під обстріл разом з силами української армії. Хоча це було в період припинення вогню, яку було організовано Спільним центром з контролю і координації питань припинення вогню. О 15:00 все безпечно повернулися в призначений пункт, ніхто не постраждав", - зазначив Хуг.

Нагадаємо, раніше в Донецьку невідомі пошкодили фарбою з балончика машини ОБСЄ і міжнародних організацій. ОБСЄ закликала розслідувати цей факт.

"Ми збираємося закликати до повноцінного розслідування цього інциденту", - сказав тоді заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг.