ua en ru

Близько 200 осіб протестували проти роботи ОБСЄ в Луганську, - Хуг

Близько 200 осіб протестували проти роботи ОБСЄ в Луганську, - Хуг Фото: Олександр Хуг

За його словами, протест був добре організований

Заступник голови спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Олександр Хуг заявив, що близько 200 осіб протестували біля штаб-квартири проти роботи СММ в Луганську. Про це він сказав в ефірі Hromadske.TV.

Він зазначив, що цей протест, як і подібний протест у Донецьку, був добре організований.

"На даний момент ми не збираємося зменшувати кількість спостерігачів незважаючи на те, що організовані протести, а також акти насильства тривають проти нас і нашої власності. Я також хотів би звернути вашу увагу на сьогоднішній протест у Луганську, де зібралося близько 200 осіб. Схожий на той, який я бачив в цей четвер (6 серпня, - ред.) в Донецьку", - розповів Хуг.

"Обидва протесту були добре організовані. Ми намагалися говорити з протестуючими, але в обох випадках з представниками місії ОБСЄ відмовилися спілкуватися на пряму", - зазначив він.

Хуг підкреслив, що місія не має нічого проти мирних протестів.

"Дуже важливо, щоб мирні жителі мали можливість висловити своє ставлення до конфлікту, що зараз розгортається. І місія ОБСЄ готова розмовляти з такими людьми", - додав він.

Нагадаємо, у Донецьку в ніч з 8 на 9 серпня були спалені кілька авто спеціальної моніторингової місії (СММ) Організації безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). "Три автомобіля були повністю знищені, один автомобіль сильно пошкоджений і три інших транспортних засоби частково пошкоджені від тепла вогню", - сказали в ОБСЄ.

У наголосили, що цей інцидент свідчить про те, що хтось хоче, щоб СММ ОБСЄ перестала доповідати про події в Донецьку.