ua en ru

Близько 50 банків мають намір переїхати з Лондона після Brexit, - DW

Близько 50 банків мають намір переїхати з Лондона після Brexit, - DW Фото: близько 50 банків покинуть Лондон після Brexit (фото з відкритих джерел)

Багато банків вибрали для переїзду Німеччину

Близько 50 банків, розташованих у Лондоні, має намір змінити свою дислокацію після виходу Великобританії з Європейського Союзу. Про це пише видання Deutsche Welle.

Як повідомляє видання, велика кількість фінустанов вже обговорювали з Європейським центральним банком можливість їх переїзду в інші країни Європи, причому деякі з них проводили бесіди з центробанком кілька разів.

За словами глави структури ЄЦБ з нагляду за діяльністю банків у єврозоні Даніель Нуї,20 банків вже подали заявку на ліцензію для зони євро.

вся справа в тому, що відповідно до законодавства ЄС, для надання послуг на території Євросоюзу фінансовим інститутам необхідні дочірні юридично самостійні банки, розташовані в одній з країн ЄС.

Тому, у зв'язку з процедурою Brexit, яка повинна завершитися до кінця березня 2019 року, банки змушені шукати місце для подальшого ведення бізнесу.

За оцінками різних експертів, з Лондона у Франкфурт-на-Майні можуть переїхати від декількох тисяч до декількох десятків тисяч банків. Кілька зарубіжних фінансових інститутів, у тому числі з Японії, вже остаточно вирішили влаштуватися в Німеччині.

Нагадаємо, Банк Англії підвищив базову процентну ставку вперше за 10 років.