ua en ru

Банк Англії підвищив базову процентну ставку вперше за 10 років

Банк Англії підвищив базову процентну ставку вперше за 10 років Фото: Банк Англії все-таки підвищив облікову ставку (edu.bankofengland.co.uk)

Ставка підвищена на 0,25 процентних пункта

На своєму засіданні, що завершилося 1 листопада 2017 року, комітет з грошово-кредитної політики Банку Англії збільшив базову ставку на 0,25 процентних пункта-до 0,5%. Про це повідомляє прес-служба банку.

Таке рішення комітет ухвалив з метою досягнення цільового показника інфляції 2% і таким чином підтримати зростання і зайнятість.

Крім того, комітет одноголосно проголосував за підтримку запасів фунтів стерлінгів нефінансових інвестицій у корпоративні облігації, що фінансуються за рахунок емісії резервів центрального банку, на суму 10 млрд фунтів стерлінгів. Комітет одноголосно проголосував за підтримку запасів державних облігацій Великобританії, що фінансуються за рахунок випуску резервів центрального банку, на суму 435 млрд фунтів стерлінгів.

Як повідомляється, банк прогнозує перевищення інфляцією рівня 3% в листопаді поточного року, зазначивши, що минуле зниження вартості стерлінгів і недавнє збільшення цін на енергоносії продовжують впливати на споживчі ціни.

Вплив зростаючих імпортних цін на інфляцію зменшується протягом наступних декількох років, а внутрішнє інфляційний тиск поступово підвищується у міру поглинання резервних потужностей і відновлення заробітної плати. В цілому, очікується, що інфляція в наступному році знизиться і, обумовлена м'яким зростанням курсу банківської ставки, неявного поточною ринковою дохідністю, наблизиться до 2% -ної мети до кінця прогнозованого періоду.

У найближчі кілька років ВВП зросте скромно, трохи вище його зниженою швидкості. Зростання споживання в найближчому майбутньому залишається млявим, у відповідності з доходами домашніх господарств. Чистий торгівля підкріплюється сильною глобальної експансією і минулим знеціненням фунта стерлінгів. На бізнес-інвестиції впливають невизначеності навколо Brexit, але він продовжує зростати помірними темпами, чому сприяє сильний світовий попит, високі показники рентабельності, низька вартість капіталу та обмежені резервні потужності.

У цілому прогноз банку збігся з очікуваннями експертів та учасників ринків.

Нагадаємо, в Англії вводять в обіг пластикову купюру з портретом Джейн Остін.