ua en ru

Близько 5,6 млн пенсіонерів не отримували перерахунку пенсій з 2012 року, - Рева

Близько 5,6 млн пенсіонерів не отримували перерахунку пенсій з 2012 року, - Рева Фото: Андрій Рева

Перегляд пенсій розпочнеться з 1 жовтня при ухваленні Радою відповідного законопроекту

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що 5,6 млн українських пенсіонерів в останній раз переглядали пенсії у 2012 році за цінами 2007 року. Про це передає прес-служба Мінсоцполітики.

"Ніяких мінусів для пенсіонерів цей проект не містить. Проектом закону передбачено підвищення пенсій, відновлення соціальної справедливості та скасування обмеження пенсій для працюючих пенсіонерів. Приблизно 5,6 млн пенсіонерів отримають перерахунок пенсій відповідно до нового розміру зарплат (останній раз перерахунок проводився в 2012 році по зарплаті 2007 року)", - пояснив міністр.

Він додав, що якщо народні депутати підтримають пенсійну реформу, а Верховна Рада ухвалить відповідний законопроект, вже з 1 жовтня наберуть чинності його окремі положення, які дозволять збільшити розмір пенсій.

"Конкретний розмір надбавок буде залежати від конкретних пенсійних справ - це залежить від рівня заробітку і стажу. І це тільки початок - законом буде запроваджено механізм, який дозволить підвищувати розмір пенсій щорічно, і не тільки на рівень інфляції, але і у відповідності з рівнем зростання середньої заробітної плати", - додав міністр.

Нагадаємо, Рева також заявляв, що пенсійний стаж, який буде враховуватися при обчисленні пенсій, буде складатися з двох частин: з стажу до 2000 року і стажу після 2000 року.