ua en ru

Близько 42% українських сімей проживають на площі, яка менше нормативу, - експерт

Близько 42% українських сімей проживають на площі, яка менше нормативу, передбаченого Житловим кодексом, який складає 13,65 кв. м на людину. Про це заявив старший консультант відділу соціальної політики Національного інституту стратегічних досліджень Олег Більовський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кількість таких сімей складає майже 7,2 млн сімей - 42% від загальної кількості сімей. ...Серед них майже 10%, або 1,7 млн сімей мали менше 7,5 кв. м житлової площі на одну людину", - сказав Більовський.

При цьому він зазначив: "Недостатнім є рівень забезпечення населення України окремими кімнатами в житлі. Майже 35% сімей країни проживають у житлі з недостатньою кількістю кімнат. Серед них майже 5%, або 855 тис. сімей, проживають по 3 і більше осіб в одній кімнаті. Рівень забезпеченості українцями кімнат складає 0,8 кімнат на 1 людину".

За словами експерта, по рівню забезпеченості житлом Україна відстає від Польщі, де на 1 людину ще в 2001 році доводилося 24 кв. м, Франції, де на одну людину в 2002 році доводилося 37,5 кв. м, Німеччини - 40,1 кв. м в 2002 році.

Читайте також: При нинішніх обсягах фінансування програма "Доступне житло" виконана не буде, - експерт