ua en ru

Близько 25 російських військовослужбовців відмовилися воювати на Донбасі, - розвідка

Близько 25 російських військовослужбовців відмовилися воювати на Донбасі, - розвідка Фото: російські військові на Донбасі

В Донецьк прибув підрозділ Управління охорони і конвоювання РФ для їх супроводу

Близько 25 російських військовослужбовців відмовилися брати участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Переважно це командний склад і технічні фахівці підрозділів 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) і 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, а також 4 (Алчевськ) і 7 (Дебальцеве) окремих мотострілкових бригад 2 АК (Луганськ) ВС РФ.

Як повідомляє розвідка, до Донецька прибув підрозділ Управління охорони і конвоювання Федеральної служби виконання покарань РФ для їх супроводу.

Головна причина конвоювання тих, хто відмовився воювати - виключення можливості вивезення на територію Росії будь-яких бойових документів (бойових наказів і розпоряджень, топографічних карт з бойовою обстановкою) та інших свідоцтв (фотографій, свідчень свідків, аудіозаписів), які можуть бути використані в російських і міжнародних судах в якості доказів участі Росії в бойових діях на українському Донбасі

Обстановка в районі АТО та довкола України станом на 28 вересня На тимчасово окупованих теріторіях Сходу України про...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 28 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ скорочує витрати на утримання військових містечок в Криму.