ua en ru

На окупований Донбас 90% товарів завозяться з Росії, - Тука

На окупований Донбас 90% товарів завозяться з Росії, - Тука Фото: Георгій Тука

Тука підкреслив необхідність налагоджувати зв’язки між мешканцями по обидва боки лінії зіткнення

На окупований Донбас 90% товарів завозяться з Росії. Про це в інтерв’ю "Громадському" розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

"Ми мусимо підтримувати ці зв’язки, ми не мусимо обрізати ці стосунки. Оця маячня – "давайте ми їх заблокуємо і вони залишаться без їжі". Хто залишиться? Порожнечі не існує. Ми вже доблокувались до того, що там повністю рубльова зона і 90 відсотків російських товарів", - підкреслив Тука.

Він нагадав також, що міжнародне законодавство забороняє перекривати воду та відключати електрику непідконтрольним Києву територіям Донбасу.

"Якщо ти маєш можливість постачати воду, то ти зобов’язаний її постачати. Бо це є гуманітарна складова. Якщо ми тільки дозволимо собі на офіційному рівні відмовитись від забезпечення водою, ми наразимось на купу міжнародних санкцій. І отримаємо офіційне звинувачення в геноциді", - наголосив заступник міністра.

На його переконання, зберігати потрібно не лише економічну співпрацю, але й налагоджувати зв’язки між мешканцями по обидва боки лінії зіткнення. Зокрема, проводити спортивні заходи для дітей та сприяти розвитку малого підприємництва.

Нагадаємо, на відновлення Донбасу в 2016 році було витрачено близько двох мільярдів гривень.