ua en ru

На окупованих територіях проживають близько 5 млн осіб

На окупованих територіях проживають близько 5 млн осіб Ілюстративне фото (із відкритих джерел)

Станом на серпень в Україні налічується більше 1,5 млн переселенців

Близько 5 мільйонів осіб проживають на тимчасово окупованих територіях. Про це на прес-конференції "Постраждалі від конфлікту: як Україна забезпечує реалізацію їх прав" повідомила менеджер з адвокації Центру інформації про права людини Олена Луньова, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, близько 5 мільйонів осіб проживають на тимчасово окупованих територіях, а станом на серпень - більше 1,5 мільйонів переселенців.

Зазначимо, станом на 20 серпня 2018 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, взято на облік 1 млн 517 тис. 575 переселенців з окупованих територій Донецької, Луганської областей та АР Крим.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України посилив соціальний захист та права внутрішніх переселенців.

А в міністерстві 15 серпня заперечили масові затримки виплат пенсій внутрішньо переміщеним особам.

Разом з тим, наразі законодавством не врегульовано питання забезпечення житлом та перебування на квартирному обліку деяких категорій військовослужбовців, внутрішньо переміщених осіб, звільнених з військової служби, які прибули з тимчасово окупованих Криму і районів Донбасу.

Нагадаємо, У Міністерстві соціальної політики України назвали число зареєстрованих переселенців з Криму і Донбасу. Зокрема, за тиждень кількість зареєстрованих переселенців збільшилася на 849 осіб.