ua en ru

На окупованих територіях десятки ув'язнених просять Президента про помилування, - АПУ

На окупованих територіях десятки ув'язнених просять Президента про помилування, - АПУ Фото: На окупованих територіях в'язні просять про помилування

Однак не вистачає документів для розгляду цих звернень

Комісія при Президентові України з питань помилування за останні півроку отримала декілька десятків звернень про помилування від ув'язнених, які відбувають покарання на окупованих територіях. Про це повідомив голова Департаменту з питань помилування Адміністрації Президента України Олександр Букалов сьогодні під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас є декілька десятків звернень про помилування від осіб, які знаходяться у місцях позбавлення волі на території не підконтрольній Україні",- заявив Букалов.

При цьому він також зазначив, що комісія не може отримати достатню кількість документів для повноцінного розгляду цих звернень.

"Навіть якщо ми це і змогли б зробити (помилувати - ред.)... реалізувати це теж неможливо тому, що звільняють не українські структури, а ті, під контролем яких він (ув'язнений - ред.) знаходиться"., - зазначив Букалов.

Нагадаємо, в Україні з 1 червня були помилувані 30 осіб.

Також Червоний Хрест допоможе з етапування ув'язнених з окупованого Донбасу.