ua en ru

Червоний Хрест допоможе з етапуванням ув'язнених з окупованого Донбасу, - нардеп

Червоний Хрест допоможе з етапуванням ув'язнених з окупованого Донбасу, - нардеп Фото: нардеп Ірина Геращенко

Відповідні домовленості були досягнуті контактною групою в Мінську

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) можеприєднатися до міжнародної процедури етапування засуджених, які відбувають покарання в пенітенціарних установ на окупованій території Донецької та Луганської областей. Про це у своєму Facebook повідомила народний депутат, уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

"Сьогодні в Мінську з представниками Тристоронньої контактної групи зустрівся головуючий в ОБСЄ міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич... Домовилися про те, що Червоний Хрест може в якості моніторингової місії приєднатися до міжнародної процедури етапування засуджених, які відбувають покарання в трюмах на окупованих територіях (вироки щодо яких приймалися українськими судами і вступили в силу ще до окупації) в інші установи, що належать українській пенітенціарній системі", - написала Геращенко.

Сьогодні у Мінську з представниками Тристоронньої контактної групи зустрівся головуючий в ОБСЄ міністр закордонних прав ...

Posted by Iryna Gerashchenko on 21 Июль 2015 г.

За її словами, на окупованих територіях у в'язницях перебуває близько 10 тис. чоловік, з яких близько тисячі просять перевести їх в установи, підконтрольні української влади.

Нагадаємо, за два останніх місяці з полону бойовиків були звільнені 30 військовослужбовців ЗСУ.