ua en ru

На окупованій території Донбасу виявилено танки РФ, - СЦКК

На окупованій території Донбасу виявилено танки РФ, - СЦКК Ілюстративне фото (mil.gov.ua)

У Мирному виявлено 19 танків

Українська сторона Спільного центру контролю і координації (СЦКК) повідомила, що на Донбасі зафіксовано чергові порушення мінських домовленостей з боку збройних формувань Росії. Зокрема, місія ОБСЄ передала інформацію про виявені танки на окупованій території, передає Генеральний штаб Збройних сил України.

Зазначається, що відповідно до звіту СММ ОБСЄ, опублікованому 7 вересня, на тимчасово окупованій території патрулями Місії в черговий раз зафіксовано важке озброєння збройних формувань Російської Федерації, яке розміщено з порушенням ліній відведення, та відсутнє у районах зберігання.

Зокрема, у Мирному Волноваського району виявлено:

- танки невстановленого типу - 19 одиниць;
- причіпна артилерія невстановленого типу - 29 одиниць;

У Круглику виявлено танки Т-64 - 4 одиниці.

Також збройні формування Російської Федерації продовжують перешкоджати діяльності патрулів СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, 7 вересня, бойовики не надали представникам СММ ОБСЄ доступ для проведення моніторингу у районі населеного пункту Верхньошироківське.

На окупованій території Донбасу виявилено танки РФ, - СЦКК

Нагадаємо, як заявив 7 вересня перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, минулого тижня на Донбасі було зафіксовано на 60% менше порушень режиму припинення вогню.