ua en ru

В окупованому Криму російські силовики затримали делегата Курултаю кримськотатарського народу

В окупованому Криму російські силовики затримали делегата Курултаю кримськотатарського народу Фото: Асана Эгиз (facebook.com-aegizov)

Силовики РФ затримали делегата Курултаю кримськотатарського народу Асана Егіза

В районі окупованого села Піонерське в Сімферопольському районі Криму російські силовики затримали делегата Курултаю кримськотатарського народу Асана Егіза. Про це повідомив 23 травня голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров, передає "Крим.Реалії".

"Російські карателі на автомашині "Фольксваген", оснащеній мигалками і звуковими пристроями, змусили зупинитись автомобіль, за кермом якого перебував делегат Курултаю кримськотатарського народу Асан Эгіз. Переконавшись, що затриманим є саме Асан Эгіз, російські карателі вивезли його на своїй машині в невідомому напрямку", - написав Чубаров.

В районі села Джолман (нині - Піонерське) Сімферопольського району російські карателі на автомашині "Фольксваген", оснащеному...

Опубліковано Рефатом Чубаровим 23 травня 2018 р.

Нагадаємо, 21 травня в окупованому Бахчисараї спецслужби Російської Федерації провели обшуки і затримали двох кримськотатарських активістів, в тому числі і представника "Кримської солідарності" Сервера Мустафаєва, за підозрою в участі в організації "Хізб ут-Тахрір".

Підконтрольний Росії Київський районний суд заарештував Мустафаєва. За словами адвоката, Мустафаєва заарештували на 20 діб до 9 червня.