ua en ru

В окупованому Криму проходять обшуки у кримських татар

В окупованому Криму проходять обшуки у кримських татар Фото: поліція РФ проводить обшуки в Криму (facebook.com/Alimdar Crimean Solidarity)

Повідомляється про затримання двох осіб

В анексованому Російською Федерацією (РФ) Криму в одному з мікрорайонів Сімферополя силовики проводять черговий обшук у будинку кримського татарина. Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Йде обшук у мікрорайоні Акмечеть, у Фазила Ібраїмова, людей не багато прийшли підтримати, а силовики без автозаків і без масок знаходяться на вулиці", - йдеться в повідомленні.

ОНОВЛЮВАНИЙ ПОСТ! UPD.Йде обшук у мікрорайоні Акмечеть, у Фазыла Ібраїмова, людей не багато прийшли підтримати, а силовики без автозаків і без масок знаходяться на вулиці

Опубліковано Кримська солідарність 15 лютого 2018 р.

У свою чергу, кримський адвокат Маммет Мамбетов повідомив, що Ібраїмова і його дружину затримали.

В "Крим.Реалії" відзначають, що Фазил Ібраїмов відомий своєю боротьбою за легалізацію "полян протесту" - земель, зайнятих кримськими татарами після повернення з депортації.

Так зване Кримське управління МВС Росії повідомляє про обшуки, але не називає імені підозрюваного активіста.

"Проведено санкціонований обшук в домоволодінні одного з організаторів самозахоплення земельної ділянки в районі вул. Стрілецької м. Сімферополя", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 7 лютого прес-секретар Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца повідомила, що Україна звернеться в Міжнародний суд ООН через репресії, які здійснює окупаційна влада в аннексованому РФ Криму.

Вона заявила, що МЗС засуджує факти репресій в Криму і всі факти репресій будуть доведені до партнерів України і Міжнародного суду ООН.