ua en ru

В окупованому Криму не залишилося шкіл з українською мовою навчання

В окупованому Криму не залишилося шкіл з українською мовою навчання Ілюстративне фото (Віталій Носач, РБК-Україна)

В окупованому Криму були закриті всі українські школи, а також половина кримськотатарських

Активіст Українського культурного центру в Криму Леонід Кузьмін заявив, що на окупованому півострові не залишилося жодної школи, яка веде навчання українською мовою. Про це повідомляє Крим.Реалії.

Кузьмін заявив, що з 7 українських шкіл, які були до окупації Криму, в даний час не залишилося ні однієї.

"Всі школи переведені на російську або змішану мову навчання, де є класи з українською мовою навчання. Але більшість класів з російською мовою навчання. Яскравий приклад це українська гімназія в Сімферополі", - заявив Кузьмін.

Також член Меджилісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв повідомив, що з 16 шкіл, які вели навчання кримськотатарською мовою залишилося лише сім.

"За офіційними даними так званого Міністерства освіти, науки і молоді Криму в 2017/2018 роках функціонує 7 муніципальних освітніх закладів з кримськотатарською мовою навчання, 4 – з російською і кримськотатарською мовами навчання і п'ять освітніх установ, що змінили статус школи кримськотатарської мови навчання на загальноосвітні заклади Тобто, без визначення мови навчання", - повідомив Барієв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" етапують з Криму в Ростов-на-Дону. Як зазначає адвокат, матеріали кримінальної справи, з якими ознайомилися обвинувачені та їхні адвокати, передадуть у Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону для розгляду по суті.