ua en ru

На окупованому Донбасі бойовики створили мережу трудових таборів

На окупованому Донбасі бойовики створили мережу трудових таборів Фото: бойовики на Донбасі (mykolaivka-rada.gov.ua)

Доходи від примусової праці у таких таборах становлять до 500 тисяч євро на місяць

На окупованому Донбасі бойовики утримують мережу трудових таборів, у який утримуються до 10 тисяч ув'язнених, примушуючи до безоплатної праці. Про це свідчать дані німецької радіостанції Deutschlandfunk, оприлюднені в ефірі у четвер, 13 липня, повідомляє DW.

Як зазначається, Deutschlandfunk посилається на інформацію правозахисників, які моніторили ситуацію на окупованому Донбасі.

"Група правозахисників, яка моніторила ситуацію у самопроголошених республіках та на яку посилається Deutschlandfunk, вказує, що доходи від примусової праці у таких таборах становлять до 500 тисяч євро на місяць. Ці кошти використовуються для фінансування сепаратистів на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "влада" так званих "Донецької/Луганської народних республік" на запит радіостанції щодо достовірності інформації про такі табори не відповіли.

Повідомляється, що у трудових таборах бойовики утримують до 10 тисяч ув'язнених, зокрема, засуджених до весни 2014 року українськими судами до позбавлення волі.

Відповідно до інформації DLF, такі табори можуть знаходятися на окупованій території Луганської області - у Луганську, Брянці, Алчевську, Перевальську, Петровську, де знаходяться не контрольовані українським урядом установи виконання покарань Держаної пенітенціарної служби України.

"У Луганській установі виконання покарань № 17, за даними правозахисників, відбувають покарання близько 1470 осіб, у Брянківській виправній колонії № 11 - 470 осіб, у Перевальській виправній колонії №15 - 500 осіб, Алчевській виправній колонії № 13 - 215 осіб, у Краснолуцькій виправній колонії №19 - 780 осіб, Суходільській виправній колонії №36 - 600 осіб, Свердловській виправній колонії №38 - 550 осіб", - йдеться у повідомленні.

На окупованому Донбасі бойовики створили мережу трудових таборів

Фото: карта ймовірних таборів

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ЛНР спеціально завищують дані про втрати бойовиків для отримання компенсації.