ua en ru

Окупанти взяли в заручники голову громади з гумколони, щоб обміняти на полонених солдатів

Окупанти взяли в заручники голову громади з гумколони, щоб обміняти на полонених солдатів Фото: віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук (facebook.com/vereshchuk.ukraine)

Російські окупанти порушили домовленості з Україною і захопили в заручники в Херсонській області голову громади, який керував гуманітарним конвоєм, щоб потім обміняти на військовополонених росіян.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на віце-прем'єра, міністра з питань реінтеграції окупованих територій Ірину Верещук.

Чиновник зазначила, що війська РФ у четвер не припиняли обстріли, тому очікувані гуманітарні коридори з 3 населених пунктів Херсонської області не запрацювали.

"Також сьогодні окупанти зробили те, що вказує на хаос та безлад в їх так званих "збройних силах". Попри вказівки свого начальства, один "польовий командир" захопив у заручники старшого гуманітарної колони Володимира Марчука, голову Нововоронцовської ОТГ, з метою обміну його на полонених військових росіян", - розповіла Верещук.

Віце-прем'єр наголошує, що за таку помилку відповідатиме не тільки цей викрадач, а й ті, хто допускає захоплення українських цивільних з метою обміну на військовополонених окупантів.

"Можливо, та тварина не розуміє, що захопити цивільного й вимагати обміну на військових - так не працює. Але ж його керівники мають це розуміти й усвідомлювати, що за такі речі вони всі потім не зможуть нікуди сховатися, навіть у росії. Закликаю керівників тієї тварини забезпечити, щоб Марчука відпустили якнайшвидше", - пише міністр.