ua en ru

Окупанти розмістили танки на Донбасі з порушенням лінії відведення та обстріляли безпілотник ОБСЄ

Окупанти розмістили танки на Донбасі з порушенням лінії відведення та обстріляли безпілотник ОБСЄ Фото: бойовики розмістили танки на Донбасі з порушенням ліній відведення (Getty Images)
Автор: РБК-Украина

Моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала розміщення танків з порушенням лінії відведення на Донбасі. В населеному пункті Бойківське Донецької області бойовики розмістили 5 танків Т-64.

Також, збройні формування Російської Федерації продовжують перешкоджати роботі спостерігачів на окупованих територіях Донбасу.

Зокрема, на блокпості неподалік окупованої Бессарабки найманець РФ наказав команді Місії залишити район, пославшись на "запобіжні заходи у зв’язку з COVID-19". При цьому спостерігачі констатували факт вільного пересування цивільних транспортних засобів в обох напрямках.

Через перешкоджання сигналу обох модулів GPS з боку збройних формувань РФ в районі населеного пункту Степанівка на підконтрольній Урядові України території Місією було скасовано політ БПЛА дальнього радіуса дії.

В окупованій Горлівці найманці здійснили обстріл БПЛА, після чого спостерігачі СММ ОБСЄ приземлили літальний апарат та залишили цей район.

"Вищезазначені факти свідчать про намагання російсько-окупаційних військ максимально обмежити роботу Спеціальної моніторингової місії на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей", - наголошують в штабі ООС.