ua en ru

Охороняти правопорядок під час виборів будуть 60 тис. правоохоронців, - МВС

Охороняти правопорядок під час парламентських виборів в Україні в 2012 р. будуть 60 тис. правоохоронців. Про це на брифінгу заявив начальник управління масових та спортивних заходів департаменту громадської безпеки Міністерства внутрішніх справ (МВС) України Олег Матвєйцов, повідомляє прес-служба МВС України.

"В МВС затверджено план правоохоронних заходів, розроблено та надіслано до усіх підрозділів міліції Методичні рекомендації "Компетенція міліції в охороні прав громадян та громадського порядку під час виборчого процесу", - зазначив Матвєйцов

За його словами, з початком виборчого процесу в міністерстві та на місцях розгорнуто у цілодобовому режимі діяльність оперативних штабів, що здійснюють збір та аналіз інформації про перебіг виборчого процесу, а також розроблення необхідних управлінських рішень. Працівники міліції реєструють та перевіряють всі повідомлення щодо можливих порушень виборчого законодавства, а також уживають заходи реагування відповідно до нормативно-правових актів України.

Читайте також: З початку виборчого процесу в Україні порушено 12 кримінальних справ щодо порушень у виборчій сфері