ua en ru

Охорона не пустила віце-прем'єра РФ на засідання міжнародного економічного форуму в Сочі

У зв'язку з прийнятими безпрецедентними заходами з безпеки, на пленарне засідання в рамках Міжнародного економічного форуму в м. Сочі, який відкрився сьогодні не могли потрапити віце-прем'єр РФ Ігор Сечін і міністр енергетики Росії Сергій Шматко.
Представницьку делегацію у складі близько 10 осіб (серед них був і голова ВАТ "НК "Роснефть" Едуард Худайнатов) затримали на контрольно-пропускному пункті біля одного з основних входів на форум. Після тривалих переговорів з представниками охорони і дзвінків по мобільному телефону, зроблених представником з оточення високопоставлених чиновників, делегацію все ж пропустили. Зазначимо, що після даного інциденту пост охорони на цій ділянці був знятий, і на територію, де проходить захід, змогли пройти журналісти та інші учасники з жовтими бейджами учасників форуму (червоний бейдж дає його власникові право безперешкодного проходу на форум в будь-який час).
Зазначимо, що до цього казусу на форум також безуспішно намагався пройти глава ВАТ "ГМК "Норільський нікель" Володимир Стржалковський. Топ-менеджеру не вдалося переконати пильну охорону в тому, що він є керівником "Норнікеля" і одним з головних дійових осіб форуму. В зв'язку з цим обурений В.Стржалковський покинув прилеглу до форуму територію, перед цим попросивши журналістів передати організаторам заходу, що більше не має наміру фінансувати його.