ua en ru

До пограбування автобуса в Херсонській області причетні сепаратисти із ДНР, - Князєв

До пограбування автобуса в Херсонській області причетні сепаратисти із ДНР, - Князєв Фото: Сергій Князєв (npu.gov.ua)

Нападники, що вчинили напад на автобус у Херсонській області виявились рецидивістами

До пограбування автобуса в Херсонській області причетні сепаратисти з ДНР з російським корінням. Про це заявив голова Національної поліції України Сергій Князєв в Facebook.

"Підозрювані в нападі на автобус в Херсонській області опинилися сепаратистами з Горлівки Донецької області, яких за подібні злочини затримували ще у вересні 2016 року", - йдеться в повідомленні.

За словами Князєва, восени 2016 року оперативники Рівненській області затримали сепаратистів з Горлівки, які вчиняли злочини на трасах України. Основною метою нападників була "дестабілізація в державі".

"Постраждалих було багато, і люди дійсно відчували себе беззахисними, бо поліція, на їхню думку, не могла цьому допомогти. Але угрупування затримали і встановили, що вона має російські корені, а затримані брали активну участь у бойових діях на сході країни на тимчасово непідконтрольної території Україні", - заявив Князєв.

За його словами, після цього були арешти, слідство і суд, який прийняв рішення про зміну запобіжного заходу і відпустив затриманих на свободу. Оголошення вироку затягувалось нібито через те, що хтось з потерпілих не з'являвся на судових засіданнях.

Дежавю У вересні 2016 року опера Рівненщини затримали сепаратистів із Горлівки, які вчиняли зухвалі злочини на трасах...

Опубліковано Сергієм Князєвим 10 жовтня 2017 р.

Наголошується, що з вересня 2017 року поліція почала реєструвати факти розбійних нападів на трасах держави, де об'єктами нападів ставали автобуси з пасажирами, які їдуть на речовий ринок Одеси.

Так, вчора херсонські оперативники в Одесі за місцем проживання, затримали 9 чоловіків, які отримані гроші ділили. За словами Князєва, виявилося, що прізвища злочинців ті ж, що і восени 2016 року в Києві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці викрили банду, яка здійснила напад на пасажирський автобус в Херсонській області.