ua en ru

Пограбування банку у Києві: міліція затримала підозрюваного

Пограбування банку у Києві: міліція затримала підозрюваного Фото: відділення "Правекс-банку" в Голосіївському районі Києва

Співробітники банку віддали невдалому грабіжникові муляж пачки грошових купюр

Міліція затримала 22-річного хлопця, який підозрюється у скоєнні вчора, 26 травня, розбійного нападу на відділення "Правекс-банку" в Голосіївському районі Києва. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в місті Києві.

"В ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітниками Голосіївського районного управління міліції спільно з оперативниками управління карного розшуку ГУМВС України в місті Києві був затриманий підозрюваний у скоєнні розбійного нападу", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що безробітний 22-річний уродженець Полтавської області був затриманий ще вчора за підозрою в пограбуванні банку в Києві.

Затриманий вже тричі був судимий - у 2008, 2009 і 2014 рр. він притягувався до відповідальності за крадіжки, в тому числі і у великих розмірах з проникненням у житло чи інше приміщення. У затриманого вилучено автомобіль Mercedes, на якому хлопець, очевидно, зник з місця злочину.

Чоловік затриманий за підозрою в скоєнні злочину в порядку ст. 208 КПК України до обрання судом запобіжного заходу. Слідчим відділом Голосіївського РУ ГУМВС України в місті Києві стосовно затриманого відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 КК України "Розбій".

Нагадаємо, вчора в 11.36 по спецлінії "102" надійшло повідомлення, що скоєно напад на одне з банківських відділень в Голосіївському районі столиці. Зловмисник, погрожуючи предметом схожим на зброю, зажадав у персоналу банку гроші. Грабіжник вистрілив в перегородку між двома залами банку, ніхто з присутніх не постраждав.

При цьому, як підкреслили в міліції, співробітники банку віддали грабіжникові не справжні гроші, а муляж пачки грошових купюр.

Відзначимо, в "Правекс-банку" підтвердили, що вчора була здійснена спроба пограбування банку.

"Справді, відбулася спроба пограбування. Але, в результаті професіоналізму і підготовки співробітників Банку, ніхто не постраждав і гроші вкрадені не були", - цитує прес-служба банку слова голови правління "Правекс-банку" Тарас Кириченко.