ua en ru

Вогнева відповідь у ЗСУ в рази менша за інтенсивність обстрілів противника, - Муженко

Вогнева відповідь у ЗСУ в рази менша за інтенсивність обстрілів противника, - Муженко Віктор Муженко розповів про адекватну вогневу відповідь ворогу

Українські військові мають право адекватно реагувати на провокації з боку противника

Українські Збройні Сили застосовують вогонь у відповідь на Донбасі в кілька разів менший за інтенсивність обстрілів із боку проросійських бойовиків. Про це заявив начальник Генерального штабу - Головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко в ході зустрічі з членами Київської асоціації військових аташе, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Після чергового оголошення перемир’я, яке настало з "нуля" годин 9 лютого, Українські Збройні Сили, дотримуючись тих домовленостей, які були досягнуті в Мінську, відвели відповідне важке озброєння від лінії зіткнення у відповідні райони, навіть не дочекавшись інформації про відповідні дії протилежної сторони. Дійсно, за цей період кількість обстрілів із важкого озброєння значно зменшилась, і це тривало до позавчорашнього дня", - зазначив генерал армії.

Муженко пояснив, що протягом останніх днів спостерігається певне збільшення кількості мінометних обстрілів українських позицій із боку ворога, а також застосування противником танків.

Щодо вогневої відповіді з боку українських захисників, начальник Генштабу заявив: "Збройні Сили виконують своє завдання, і мають право адекватно реагувати на всі ті порушення, які відбуваються в районі антитерористичної операції на лінії зіткнення. Є відповідальність командирів, згідно з повноваженнями, за належне реагування на ті чи інші провокаційні дії. Скажу одне - вогонь у відповідь у нас у кілька разів менший за інтенсивність обстрілів із протилежного боку".

Крім того, Муженко спростував чутки про "колони танків", які нібито були помічені у Донецьку.

Нагадаємо, раніше Віктор Муженко повідомляв, що з початку конфлікту на Донбасі загинуло 2197 українських військових.