ua en ru

Замість Огневич в Раду пройде дочка екс-глави КСУ

Замість Огневич в Раду пройде дочка екс-глави КСУ Фото: Тетяна Юзькова

Юзькова є дочкою першого голови Конституційного Суду Леоніда Юзькова

За списком Радикальної партії Олега Ляшка замість депутата від відповідної фракції Злати Огневич, котра склала повноваження, пройде в Верховну Раду України (ВРУ) адвокат Тетяна Юзькова. Це випливає з виборчого списку РП, розміщеного на сайті Центральної виборчої комісії (ЦВК).

Юзькова включена в список партії під номером 26.

Повідомляється, що Тетяна Юзькова народилася 1 вересня 1963 року, є громадянкою України, протягом останніх п'яти років проживає на території України. Також вказується, що вона має вищу освіту, адвокат, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня.

Зазначимо, що Юзькова є дочкою першого голови Конституційного Суду Леоніда Юзькова.

Лідер фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко розповів РБК-Україна, що знав Юзькову ще з 2000 р., коли та захищала його права, як журналіста.

"Що стосується Тетяни Юзькової... це дуже відомий київський адвокат, дуже досвідчений адвокат, дуже відомий юрист. Ми з нею познайомилися десь у 2000 році, вона захищала мої інтереси, вона була в мене адвокатом по багатьох справах, коли мене пресував, як опозиційного журналіста, "режим Кучми". З того часу ми підтримуємо ці стосунки й я ціную ці відносини", - зазначив він.

Нагадаємо, народний депутат України від Радикальної партії Злата Огневич склала депутатський мандат. За її словами, причиною такого рішення стала "війна політичних угруповань" в парламенті.