ua en ru

ОГХК заявляє про тиск з боку ГПУ на підприємство

Державне підприємство "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК) заявляє про тиск з боку Генеральної прокуратури України (ГПУ) на підприємство і вважає це акцією з дискредитації керівництва компанії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОГХК.

"У відповідь на інформацію, розміщену в ЗМІ, про розслідування Генпрокуратурою відсутності у ДП "ОГХК" дозволів на видобування титанової сировини повідомляємо наступне: Вважаємо привід для розслідування надуманим. Тиск Генеральної прокуратури на ДП "ОГХК" - акція з дискредитації керівництва компанії", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Генеральний директор ОГХК Руслан Журило зазначив, що розпочате розслідування дозволяє обшукувати офіс компанії та місце проживання керівництва, прослуховувати телефонні розмови.

"Його мета - дестабілізувати підприємство і змусити мене покинути займаний пост", - коментує Руслан Журило.

Видобувну діяльність на Малишевському і Междуреченському родовищі ДП "ОГХК" почало в першому кварталі 2015 після того, як компанії "Кримський титан" були анульовані ліцензії на видобуток.

"З січня 2015 ДП "ОГХК" почало управляти цілісними майновими комплексами Вільногірського ГМК і Іршанського ГЗК, а також кар'єрами, технікою та іншим обладнанням. У лютому 2015 за отримання спецдозволів підприємством до держбюджету сплачено 37 млн грн. І тільки після цього ДП "ОГХК" змогла почати розробку зазначених родовищ", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, "Генеральною прокуратурою розпочато згадане розслідування, адже саме в його рамках на підприємстві нещодавно відбувалася перевірка Держгеонадрами".

"Ця державна структура перевіряла, чи дійсно ДП "ОГХК" здійснювала видобуток в 2014-2015 роках на Малишевському і Междуреченському родовищах і мала на те законні підстави. Висновки цієї перевірки спростовують всі звинувачення в незаконній розробці родовищ нашим підприємством в 2014 році. Щодо згаданого ТОВ "ИмексМинералс" повідомляємо, що компанія на договірних умовах з ДП "ОГХК" здійснює комплекс видобувних робіт на Малишевському родовищі лише з другого півріччя 2015 і досі", - відзначили в прес-службі.

Підкреслюється, що ОГХК здійснює видобувну діяльність в рамках законодавства і платить державі всі необхідні податки і збори у повному обсязі. Зокрема, податок на надра станом на 1 жовтня задекларовано до сплати в розмірі близько 109 млн грн. Заборгованість по сплаті податків і зборів відсутня, стверджують у прес-службі.