ua en ru

У офшорах розміщено від 7,6 трлн до 25 трлн доларів, - ООН

У офшорах розміщено від 7,6 трлн до 25 трлн доларів, - ООН Фото: ООН

Частка незадекларованих коштів, що знаходяться на офшорних рахунках, може становити 80%

В офшорах розміщено від 7,6 трлн до 25 трлн доларів. Про це сьогодні заявили правозахисники ООН у зв'язку з повідомленням про широкомасштабне незаконне використання офшорних рахунків на Багамських островах, повідомляє центр новин ООН.

У цілому ж, згідно з повідомленням, частка незадекларованих коштів, що знаходяться на офшорних рахунках, може становити 80%.

"Уряди повинні більш активно боротися з шахраями, які ухиляються від сплати податків, розміщуючи незадекларовані доходи в офшорах...Секретність, якою оповиті офшорні зони, не дозволяє мати достовірні відомості про розміри приватних станів, потай виведених в "податкові гавані", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, експерти ООН закликають влади всіх держав забезпечити відповідальність фінансових установ за їх співучасть у схемах ухилення від сплати податків.

Зокрема, незалежний експерт з питання щодо наслідків зовнішньої заборгованості для повного здійснення всіх прав людини Хуан Пабло Боославськи і два члена консультативного комітету Ради з прав людини Обіора Окафор і Жан Зіглер закликали держави ліквідувати таємні "податкові гавані" та створити робочу групу ООН щодо запобігання випадків ухилення від сплати податків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Києва приєдналася до розслідування можливого шахрайства при виведення 40 млн доларів в офшор нардепом від "Народного фронту" Ігорем Котвицьким.