ua en ru

Оформлення довідок про смерть бойовиків на Донбасі затягується з метою приховування втрат, - розвідка

Оформлення довідок про смерть бойовиків на Донбасі затягується з метою приховування втрат, - розвідка Фото: бойовики на Донбасі

Оформлення довідок про смерть бойовиків затягується з метою звільнення загиблих "заднім числом"

Російське командування затягує оформлення довідок про смерть бойовиків з метою звільнення бойовиків "заднім числом" і приховування кількості втрат. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України Facebook.

"В спеціально обладнаних приміщеннях при медичних підрозділах 1 АК тривалий час знаходяться тіла більше 20 померлих від поранень військовослужбовців. Оформлення довідок про смерть російським командуванням затягується з метою звільнення загиблих "заднім числом" для приховування втрат і невиплати грошових компенсацій їх сім'ям", - йдеться в повідомленні.

Обстановка на тимчасово окупованих теріторіях Донецької і Луганської областей станом на 1 червня Комісіями Генеральног...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 1 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше розвідка повідомляла, що під час перевірок бойовики фотографують кожного військовослужбовця, щоб уникнути практики "каруселей", коли спеціальні підрозділи створюють видимість повної екіпіровки особового складу. Крім того, командири бойовиків на Донбасі оформляють бійців, які перебувають у відпустці, як дезертирів.