ua en ru

Офіційний запуск системи е-декларування відбудеться 31 серпня, - Порошенко

Офіційний запуск системи е-декларування відбудеться 31 серпня, - Порошенко Фото: Петро Порошенко повідомив коли запустять систему е-декларування

Порошенко зазначив, що з 00:00 годин 1 вересня програма повинна бути запущена

Офіційний запуск системи електронного декларування має відбутися 31 серпня в 23:59. Про це повідомив президент України Петро Порошенко під час спілкування з журналістами в рамках робочої поїздки в Маріуполь, повідомляє прес-служба глави держави.

"Вчора керівник Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України повідомив, що сертифікат готовий. Сьогодні в кінці дня він повинен бути вручений представникам Національного агентства з питань запобігання корупції. Програма кардинально перероблена", - зазначив Порошенко.


Крім того, Порошенко зазначив, що з 00:00 годин 1 вересня програма повинна бути запущена.

5 вересня комітет Європарламенту почне розглядати питання безвізового режиму

Він також підкреслив, що це означатиме завершення виконання умов в рамках програми співпраці з МВФ та виконання зобов'язань щодо надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом.

Порошенко також повідомив, що 5 вересня комітет Європарламенту приступить до розгляду питання надання безвізового режиму для українців.

Зазначимо, 31 серпня о 20:00 відбудеться засідання Національного агентства з питань запобігання корупції, на якому планується розглянути, зокрема, питання введення в експлуатацію системи електронного декларування.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що система електронного декларування запрацює в Україні з 1 вересня 2016 року і стане ефективним інструментом для боротьби з корупцією.