ua en ru

Офіційний Київ кинув Крим напризволяще, - Катеринчук

Звинувачення на адресу офіційного Києва з боку кримчан звучать все голосніше, і з'являється думка про те, що Крим кинули напризволяще.

Таку думку висловив лідер Європейської партії України Микола Катеринчук на зустрічі з головою Меджлісу кримськотатарського населення Рефатом Чубаровим та військовослужбовцями батальйону морської піхоти ВМС України у Феодосії, яких третій день блокують озброєні люди і проросійськи налаштовані активісти.

"Я провів зустріч з Рефатом Чубаровим, який говорить про те, що офіційний Київ не дає ніяких сигналів про те, що робити кримчанам, які не згодні з рішенням про проведення кримського референдуму і присутністю на території Криму російських військовослужбовців", - зазначив нардеп.

Катеринчук звернувся до голови Верховної Ради України, і . о. Президента України Олександра Турчинова з проханням дати чіткий сигнал людям, які знаходяться в Криму і не розуміють, що їм робити.

"Друге важливе питання - це блокування військових частин. Керівництво РФ і їх люди, які перебувають зараз на території Криму, розуміють, що небезпека в наступному - якщо зброя потрапить до рук кримськотатарського народу, то ніякі референдуми провести буде неможливо. Саме тому сьогодні відбувається жорстке блокування військових частин і спроби їх роззброїти", - підкреслив Катеринчук.

Лідер ЄПУ також подякував командиру батальйону морської піхоти ВМС України у Феодосії Дмитру Делятіцкому та особовому складу за вірність присязі даній народу України і пообіцяв всю можливу підтримку.