ua en ru

Офіційне підписання угоди про створення коаліції відбудеться в Раді в четвер, - Соболєв

У Верховній Раді України найближчого четверга, 27 листопада, відбудеться офіційне підписання угоди про створення коаліції. Про це в інтерв'ю журналістам перед засіданням робочої групи заявив один з лідерів "Батьківщини" Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сподіваємося, що в четвер після відкриття урочистого засідання ВР, вже через дві години (після перерви в роботі парламенту, - ред.) буде коаліція", - заявив Соболєв.

За його словами, коаліційна угода буде підписана офіційно, що дає старт для формування нового уряду.

"Про розподіл комітетів ми ще не домовилися... Щодо розміщення в сесійній залі є як мінімум п'ять робочих варіантів", - додав нардеп.

За його словами, "Опозиційний блок", представлений колишніми депутатами Партії регіонів, наполягає на наданні тих же місць у залі, що раніше були закріплені за фракцією ПР. Соболєв додав, що є два робочих варіанти розсадження в залі: "секторально" і по "блоках" (партійній приналежності).

Щодо обрання керівництва нового парламенту, то це питання, на думку Соболєва, має бути вирішено паритетно: "Спікера повинен обирати парламент, головне, щоб у цьому процесі не пішли на змову, нехтуючи голосами, в тому числі опозиції", - зазначив Соболєв.

Нагадаємо, як повідомив сьогодні віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, робоча група 24 листопада затвердить проект порядку денного першого засідання Верховної Ради.