ua en ru

Офісний туалет: правильне обладнання

Під час обладнання офісу фірми намагаються в найбільшій мірі взяти до уваги наявні нюанси. Однак, разом з тим, за звичаєм, не надають значення або забувають про належне облаштування туалету. І дарма. «Туалет - обличчя закладу».

Під час обладнання офісу фірми намагаються в найбільшій мірі взяти до уваги наявні нюанси. Однак, разом з тим, за звичаєм, не надають значення або забувають про належне облаштування туалету. І дарма. «Туалет - обличчя закладу». Дане висловлювання повною мірою стосується до офісів. Несправний, незручний або брудний туалет впливає на працездатність і настрій персоналу, а у гостей може пропасти будь-яке бажання повертатися в подібну організацію. Електронний освіжувач повітря принесе туалетній кімнаті свіжість і необхідний комфорт.

З цієї причини туалет в офісі повинен бути:

справним;
чистим;
зручно спланованим.

Під час планування приміщення, яке буде відведено під туалет, слід зіставити його площа з приблизним числом потенційних користувачів. Якщо штат включає 3-4 людини, то вистачить приміщення, розмір якого не перевищуватиме квартирного санвузла.

Дозатор для рідкого мила повинен знаходитися над кожним з умивальників.

Разом з тим, якщо компанія - велика, а штат співробітників обчислюється десяткам, т під туалет потрібно відвести досить просторе приміщення, забезпечивши його належним числом кабінок. З урахуванням жіночої та чоловічої частини колективу треба буде обладнати 2 туалети. Щоб розділити простір на кабіни, як правило, застосовуються різноманітні перегородки, які являють собою дешеву і просту концепцію вирішення даного питання. Безпека є ще одним важливим вимогою, яка пред'являється до санвузлу. Вона може бути досягнута відсутністю вибоїн, нерівностей або калюж на підлоговому покритті.

Гігієна повинна підтримуватися наявністю умивальників та рідкого мила, що працюють «сушарок» і, ясна річ, періодичними своєчасними прибираннями. Обов'язково повинні бути паперові рушники для рук. Щоб постійно не доводилося очищати каналізацію і відкачувати воду з водопроводу, процес установки сантехніки та її якість необхідно взяти під особливий контроль.

Для обробки підлоги і стін найкраще підійде ординарний варіант - керамічна плитка. Її плюси відомі всім - довговічність, гігієнічність, плюс до всього їй не властиво вбирати запахи. Оформлення інтер'єру туалету найкраще поєднувати зі стилем офісу, так як надання в класичному офісі туалету «стилю модерн» - безглуздо.