ua en ru

В Офісі президента закликали припинити конфлікт у керівництві НБУ

В Офісі президента закликали припинити конфлікт у керівництві НБУ Фото: Національний банк (Віталій Носач, РБК-Україна)

Офіс президента закликає керівництво Національного банку України відкинути персональні амбіції. Посадовці повинні діяти в межах повноважень.

По це повідомляє ОП у Facebook.

Як зазначається в повідомленні, в "Офісі президента зростає стурбованість щодо внутрішніх чвар у Національному банку України".

"Хоч президент не може й не буде втручатися у будь-яке розслідування, що триває, ми закликаємо всіх відповідних посадових осіб діяти виключно в інтересах України та не переслідувати будь-які особисті інтереси при виконанні своїх обов'язків", - йдеться в повідомленні.

У офісі запевнили, що продовжать за підтримки західних партнерів робити все необхідне, "щоб повернути всі вкрадені в українського населення кошти, включно з грішми, пов'язаними з ПриватБанком".

Нагадаємо, видання Kyiv Post з посиланням на документ Офісу генерального прокурора повідомило про те, що стосовно першого заступника голови НБУ Катерини Рожкової і ще кількох співробітників НБУ ведеться розслідування з приводу державної зради через співпрацю з компанією Kroll.

Саме завдяки аудиту Kroll стало відомо, що колишні менеджери ПриватБанку вивели мільярди доларів з банку.

За даними видання розслідування проти Рожкової ведуть через те, що НБУ поділився інформацією з компаніями, які залучили до розслідування про виведення 5,5 млрд доларів ПриватБанку до його націоналізації у 2016 році.