ua en ru

В офісі Національної інвестради закликали "не забувати" про учасників українського ринку

В офісі Національної інвестради закликали "не забувати" про учасників українського ринку Фото: Юлія Ковалів (РБК-Україна)

Сьогодні відбудеться засідання Апеляційного суду Харківської області за позовом ДФС до "Філіп Морріс"

Офіс Національної інвестиційної ради сподівається на справедливе рішення в судовому розгляді між компанією "Філіп Морріс Україна" і Державною фіскальною службою (ДФС). Про це заявила глава офісу Юлія Ковалів, передають ЗМІ.

Відзначимо, 25 липня відбудеться чергове засідання Апеляційного суду Харківської області за позовом ДФС до "Філіп Морріс". За даними ЗМІ, ДФС опротестовує т.зв. "митний режим переробки", за яким компанія виробляла частину продукції в 2015-2016 рр. Зазначається, що ДФС вимагає доплати 635 млн грн податків, незважаючи на те, що раніше Харківська митниця дозволила компанії працювати в цьому режимі.

"В гонитві за новими інвесторами не можна забувати про тих, хто працює на українському ринку вже багато років. Їх історії успіху - найкраща реклама для нашої країни в очах потенційних інвесторів."Філіп Моріс" є третім за розмірами відрахувань платником податків України. За минулий рік вона сплатила понад 13,5 млрд грн податків. Ми сподіваємося, що завдяки реформам, спрямованим на поліпшення бізнес-клімату, в тому числі і реформі адміністрування податків, таких спорів буде все менше і менше", - зазначила Ковалів.

Офіс Національної інвестиційної ради — організація, завданням якої є системне покращення інвестиційного клімату країни і залучення великих міжнародних інвесторів, а також сприяння роботі національної інноваційної системи.