ua en ru

Офшорний скандал: міністр юстиції Німеччини закликав ЄС закрити податкові лазівки

Офшорний скандал: міністр юстиції Німеччини закликав ЄС закрити податкові лазівки Фото: Хайко Маас

Деякі інтернет-гіганти в Європі отримують мільярдні прибутки, виплачуючи мінімум податків

Міністр юстиції Німеччини Хайко Маас закликав до уніфікації прозорих податкових правил у Європейському Союзі (ЄС) після нового офшорного скандалу. Про це повідомляє DW.

"Після оприлюднення мільйонів секретних документів, що стосуються схем ухилення від сплати податків відомими компаніями та особами у всьому світі, які стали відомими під назвою "Райські документи", Маас закликав до уніфікації податкових правил у ЄС", - йдеться в повідомленні.

За його словами, тільки таким чином ЄС може домогтися збільшення довіри до справедливого оподаткування, і публікація "Райських документів" тільки показала, наскільки необхідне створення податкових правил.

"Великі підприємства повинні надавати більш прозору інформацію про те, де і скільки податків вони платять", - зазначив Маас.

Він підкреслив, що зараз можливі ситуації, при яких певні інтернет-гіганти в Європі отримують мільярдні прибутки, сплачуючи при цьому мінімальні податки.

"Ми повинні закрити податкові лазівки в межах ЄС", - резюмував міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що журналісти Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань оприлюднили новий масив секретних документів, в яких йдеться про податкові лазівки і резонансні ділові контакти високопоставлених осіб.