ua en ru

Офшорний скандал: ЄС планує затвердити "чорний список" податкових гаваней у грудні

Офшорний скандал: ЄС планує затвердити "чорний список" податкових гаваней у грудні Фото: Тоомас Тиністе (facebook.com-toomas.toniste)

Євросоюз має намір затвердити список податкових притулків

Європейський союз (ЄС) планує затвердити "чорний список" податкових гаваней у грудні після нового офшорного скандалу. Про це заявив міністр фінансів Естонії Тоомас Тиністе у вівторок наприкінці зустрічі міністрів фінансів ЄС у Брюсселі, передає Reuters.

"Наш намір полягає в тому, щоб затвердити цей список (податкових гаваней) в грудні", - сказав Тиністе, чия країна головує в ЄС.

Крім того, міністр фінансів Естонії підкреслив, що він сподівається, що всі держави Євросоюзу досягнуто згоди в цьому питанні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найбагатші люди планети вивели в офшори майже 7,9 трлн євро. Наголошується, що міжнародні компанії щорічно переводять в офшори 600 млрд євро.

Так, в документах фігурують назви таких компаній, як Nike, Apple, Uber, Facebook, Siemens, Allianz, Bayer і Deutsche Bank. Офшори використовували більш ніж 120 політиків приблизно з 50 країн.