ua en ru

Офшорні компанії можуть відсудити конфісковані "гроші Януковича", - Горбатюк

Офшорні компанії можуть відсудити конфісковані "гроші Януковича", - Горбатюк Фото: Сергій Горбатюк

Офшорні фірми можуть відсудити конфісковані гроші

Начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк заявив, що офшорні компанії можуть відсудити конфісковані гроші Віктора Януковича. Про це Сергій Горбатюк повідомив в ефірі "112 Україна".

"Звичайно, якщо є фірми, які оскаржують і які отримають відмову в цьому, і які можуть бути добросовісними так званими набувачами, то вони дійсно можуть звертатися до європейських судів і розраховувати, що європейський суд буде до них дослухатися", - сказав Горбатюк, відповідаючи на питання про те, чи є ризики, що спецконфіскація може бути визнана незаконною.

Нагадаємо, раніше Сергій Горбатюк заявив, що ГПУ не може розслідувати факт витоку інформації про конфіскацію 1,5 млрд доларів "грошей Януковича". За його словами, має бути підтверджено відповідний вирок про конфіскацію, який оприлюднив телеканал Al Jazeera.

Генеральна прокуратура України не підтверджує і не спростовує вирок суду щодо спецконфіскації 1,5 мільярда доларів оточення екс-президента Віктора Януковича.

Так, Al Jazeera оприлюднила повний текст вироку суду про конфіскацію близько 1,5 млрд доларів, які Генпрокуратура України приписує Януковичу.