ua en ru

ОЕСР очікує стабільного зростання великих світових економік і ослаблення в єврозоні

Більшість великих світових економік продовжують демонструвати стабільний імпульс зростання, але в єврозоні Німеччина та Італія зменшують обороти.

Більшість великих світових економік продовжують демонструвати стабільний імпульс зростання, але в єврозоні Німеччина та Італія зменшують обороти. Про це повідомляє Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), передає Reuters.

Випереджаючий індикатор ОЕСР, який охоплює 33 країни, не змінився в серпні порівняно з попереднім місяцем, залишившись на рівні 100,4 пункту, тобто вище довгострокового середнього значення в 100 пунктів.

Індикатор, розроблений для визначення поворотних точок в економічному циклі, вказує, що зона ОЕСР в цілому, а також Канада та США окремо, переживають період стабільного зростання.

Організація також прогнозує стабільність для Бразилії, Росії та Китаю.

З листопада 2013 р. індикатор тримається на позначці 100,5 або близько до неї.

Однак, що стосується єврозони, індикатор вказує на ослаблення зростання: показник для Німеччини впав до 99,7 пункту з 100,1 пункту в липні. Офіційні дані, опубліковані 7 жовтня, показали, що промислове виробництво Німеччини скорочувалася в серпні максимальними темпами з фінансової кризи. В Італії також відзначається ослаблення імпульсу зростання. У Великобританії як і раніше очікується стабільне зростання: індикатор незначно знизився - до 100,7 пункту в серпні з 100,8 в липні.

Японський індикатор опустився до 99,6 пункту з 99,8.

Індія виявилася єдиною великою економікою, де індикатор вказує на прискорення зростання, піднявшись до 99 пунктів з 98,8 пункту.