ua en ru

Схвалений Конгресом США законопроект передбачає виділення Україні озброєння на 350 млн дол., - МЗС

Схвалений Конгресом США законопроект передбачає виділення Україні озброєння на 350 млн дол., - МЗС
Схвалений Конгресом США законопроект №2828 "Акт у підтримку свободи України - 2014" передбачає виділення Україні озброєння на 350 млн дол.

Схвалений Конгресом США законопроект №2828 "Акт у підтримку свободи України - 2014" передбачає виділення Україні озброєння на 350 млн дол. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Законом, зокрема, передбачається можливість надання Україні військової техніки та послуг, в т. ч. протитанкового озброєння, радарних систем для боротьби з артилерією, тактичних розвідувальних БПЛА, захищених засобів зв'язку, а також посібників з навчання українських військових", - розповіли у відомстві.

У МЗС зазначили, що протягом 60 днів після вступу в дію закону Президент США повинен представити в Конгрес перелік необхідного військового майна і послуг, а також розрахунки щодо термінів проведення відповідних робіт.

"З цією метою Державного департаменту виділяється 350 млн дол. США, які будуть доступні для використання до кінця 2017 р. (у т. ч. 100 млн дол. США - у 2015 фінансовому році, а також по 125 млн дол. США в 2016 і 2017 роках)", - відзначили в міністерстві.

Нагадаємо, 12 грудня Конгрес США підтримав законопроект про надання військової допомоги Україні.